Sanatate Naturala

Zona libera la discutii. Va rugam sa respectati Regulamentul GameForest.

Moderator: DeeJay

Sanatate Naturala

Post #1 » by MumiaTM » 10 Jan 2013 12:57

1. Remedii naturiste miraculoase


Varza alba

Este un alt remediu naturist uimitor, deoarece contine o vitamina U, care este supranumita si "factorul antiulceros". Specialistii suntin ca tramatentul impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de-a dreptul spectaculos. Acesta consta in prepararea zilnica a unui pahar de suc prin presarea unei verze de marime medie. Dupa ce a fost preparat, sucul este tinut la frigider timp de o zi, si abia apoi se bea cate o treime de pahar intre mele principale ale zilei.

Cartoful

Aceasta leguma ajuta, de asemenea, la vindecarea ulcerului duodenal. Se curata seara 2 cartofi de marime mijlocie si se tin in apa rece pana a doua zi dimineata, cand se dau pe razatoarea mica. Cartoful ras este pus intr-un pahar, care este umplut cu apa, dupa aceea se strecoara prin tifon. Sucul respectiv se bea inaintea fiecarei mese timp de 2 saptamani.

Otetul de mere

Acesta s-a dovedit un tratament nemapoimentit impotriva microzelor. Dimineata, la pranz si seara se tine degetul in otet de mere timp de o jumatate de ora, iar peste noapte degetul bolnav este invelit in vata imbitata cu otet de mere. Tratamentul cu otet se repeta aproximativ 3 luni, insa intre timp unghia mai trebuie tamponata si cu o solutie de alcool iodat.

Spanzul

S-a dovedit ca acesta are rezultate spectaculoase in vindecarea varicelor. Pentru tratament spanzul trebuie taiat in bucati mici si apoi pus la macerat in otet sau alcool timp de 3 saptamani. Dupa aceasta perioada, in fiecare seara se freaca locul cu varice cu solutia obtinuta.

Flori de salcam

O multime de ceaiuri de plante pot fi de folos in lupta impotriva gastritei si ulcerului. Unul dintre aceste ceaiuri este cel obtinut din flori de salcam. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingura de flori uscate, se lasa vasul acoperit timp de 15 minute si apoi se strecoara. Ceaiul trebuie baut dupa masa, cate 2 cani pe zi.

Frunze de zmeura

Ceaiurile din frunze de zmeura ajuta la scaderea aciditatii gastrice. Se toarna o cana de apa clocotita peste 1-2 lingurite de frunze uscate, apoi vasul este acoperit timp de 10-15 minute. Dupa ce a fost strecurat, se bea 2 cani pe zi intre mese.

Frunze de patlagina

Ceaiul din frunze de patlagina exercita o actiune cicatrizanta si bacteriostatica. Se toarna o cana de apa clocotita peste 2 linguri de frunze proaspete sau uscate, se lasa vasul acoperit timp de 15-20 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura de ceai la 2-3 ore.

2. 5 plante medicinale pentru slabit


Atunci cand vrem sa eliminam surplusul de kilograme trebuie sa luam in considerare nu doar cantiatatea alimentelor (vezi curele prin infometare) ci si calitatea acestora, momentul meselor, asociarea cu bauturi destinate slabirii, folosirea plantelor medicinale in acest sens, o odihna corespunzatoare, un program sportiv etc. Iata deci ca eliminarea surplusul de kilograme si mai ales mentinerea siluetei necesita masuri ce nu constau intr-o cura si atat, ci intr-un adevarat stil de viata.

Din fericire in natura gasim multe remedii si raspunsuri pentru tratamentele diverselor patologii sau neajunsuri pe care le avem. Va propunem ca atunci cand hotarati sa urmati un program anticelulitic sau de eliminare a surplusului adipos sa introduceti si consumul a cinci plante medicinale dovedite ca avand efect in dobandirea si mentinerea siluetei.

1. Fragulae cortex sau coaja de crusineste o planta des folosita in preparatele pentru slabire in special datorita efectelor sale laxative si de detoxifiere intstinala. Coaja de crusin se foloseste sub forma de ceai si se beau doua-trei cani pe zi inainte de masa, neindulcite, doar o lingura de miere o data pe zi, insa nu e obligatorie lingura de miere. Acest ceai combate constipatia, fluidifica scaunul si relaxeaza musculatura peristaltica intestinala, insa nu foarte mult, ci cat sa fie un scaun normal. De asemenea prezinta actiune colagoga (intensifica contractiile vezicii biliare si accelereaza eliminarea sucului biliar in intestine) si coleretica (fluidifica sucul biliar pentru a fi eliminat mai usor si pentru a scadea riscul de calculi biliari).

2. Equiseti herba sau coada calului este o planta ce contine 10-20% substante minerale din care peste 60% sunt formate din acid silicic si silicati. Mai contine potasiu, aluminiu si mangan, flavonoizi - in special glicozizi ai quercetinei, acizi fenolici, metil esteri ai acizilor cafeici si protocatehic, alcaloizi, acizi polymici si dicarboxilici, fitosteroli, saponozide, beta-sterol, acid malic si oxalic, gliceride ale acizilor stearic, limoleic, oleic, dimetil sulfone, cantitati mici de vitamina C si urme de uleiuri esentiale. Aceasta planta lupta impotriva celulitei prin restructurarea tesutului conjunctiv subcutanat, dar si impotriva ridurilor si imbatranirii tenului precum si impotriva vergeturilor. In curele de slabire este extrem de utila pentru refacerea structurala a tesuturilor in urma eliminarii moleculelor grase, pentru stimularea reparatiilor celulare si intensificarea arderilor grasimilor. De asemenea aceasta planta este foarte buna si pentru femeile care au sangerari abundente la menstruatie, fiind hemostatica, dar si in orpirea unor hemoragii, precum epistaxisul (hemoragia nazala), sau cele din rani vasculare. Mai are efecte antiinflamatorii, antiinfectioase, epitelizante si cicatrizante. Se consuma sub forma de ceai, 2-3 cani neindulcite pe zi, intre mese.

3. Sambuci flos sau florile de soc, avand in compozitie cantitati mici de ulei volatil, etil, izobutil, si izoamil-amine, beta-D-glicozizi ai acizilor cafeic si ferulic, zaharuri, mucilagii, vitamina C , sambunigrina, aldehide glicolice, oxalati, rutozid si izocvercetina, antociani, aminoacizi, acizi: citric, chinic, malic, sichimic, tanin, zaharuri, vitamine din complexul B; colina, zaharuri, tanin etc. Aceasta planta prezinta proprietati sudorifice, diuretice si laxative, fiind utila in curele de slabire datorita efectelor sale puternic detoxifiante si capacitatii sale de a mobiliza lipidele din depozite. Mai este folosita in nevralgii, inclusiv cele de trigemen, in diabet, este consdierata avand proprietati antihelmintice (impotriva viermilor intestinali), se foloseste in afectiunile respiratorii, reumatism, nefrite, edeme, cistite si constipatie. Se consuma doua cani de ceai neindulcit pe zi, intre mese.

4. Urticae herba sau binecunoscuta urzica reprezinta un remediu bun la toate, inclusiv in redobandirea siluetei. Prezinta numeroase efecte benefice atat la nivelul tubului digestiv, cat si in imunitate, detoxifiere, combaterea unor afectiuni, regenerare celulara, boli hepatice, inbunatatind metabolismul hepatic in curele de slabire. Iata doar cateva din cele mai importante beneficii pe care aceasta planta ni le ofera:
- Utila in anemie
- Vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului
- Are efect benefic in bronsite si astm. Fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarea lor prin expectoratie. Combate tusea
- Combate diareea, dizenteria si starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv
- Activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile
- Actioneaza bactericid limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor
- Scade glucoza in sange
- Actioneaza impotriva viermilor intestinali
- Stimuleaza metabolismul si secretia bilei, cea pancreatica, gastrica si intestinala. Stimuleaza totodata peristaltismul intestinal si digestia
- Activeaza procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor; fluidifica sangele
- Influenteaza favorabil reumatismul si guta
- Imbunatateste circulatia scalpului si combate matreata.
Se utilizeaza ceaiul de urzica, 2-3 cani pe zi, indiferent de masa.

5. Betulae folium sau mesteacanul este popular pentru numeroasele sale efecte si in special cele de refacere a metabolismului lipidic, de mobilizare a grasimilor din depozite, de intensificare a arderilor acestora, de scadere a absorbitiei grasimilor la nivel intestinal si de scadere a colesterolului in sange. Alte beneficii ale mesteacnului:
- Actioneaza la nivel intestinal avand efect detoxifiant pe flora locala (dar si general) fiind util in combaterea constipatiei. Accelereaza secretiile gastrice si amelioreaza digestia;
- Este un puternic diuretic, reducand edemele si detoxifiind organismul (atentie, poate duce la deshidratare);
- Pentru ca reduce colesterolemia si este diuretic mesteacanul are si efecte antihipertensive, scazand usor tensiunea arteriala;
- Este un bun calculolitic, dizolvand calculii mici biliari si prevenind sau ameliorand litiaza biliara;
- Bun antiinflamator, inclusiv articular;
- Prezinta beneficii in guta;
- Accelereaza detoxifierea organismului prin intensificarea transpiratiei, mai ales in caz de efort fizic;
- Este util in litiaza renala dar si in infectiile renale (cistite, nefrite etc);
- Avand efecte dezinfectante, este util in infectiile digestive, bacteriene sau parazitare (atentie, a nu se folosi ca tratament exclusiv);
- Diabet, scazand usor glicemia;
- Reumatism;
- Guta;
- Afectiuni respiratorii: raceala, guturai, bronsita etc.;
- Boli hepatice si ascita;
- Tonic capilar, accelerand cresterea parului;
- Este un bun regenerant al plagilor, accelerand vindecarea si se foloseste pentru aceste efecte in amestec cu arnica si coada soricelului (in proportii egale).

3. Ghimbirul, medicamentul universal


Un vechi proverb indian spune: "Orice calitate buna este continuta in ghimbir". Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme.

Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era laudat in faimosul De Material Medica in 77 inainte de Hristos pentru capacitatea sa de a "incalzi si muia stomacul". In Japonia a fost utilizat in mod traditional pentru dureri de coloana si articulatii; in Filipine este folosit pentru vindecarea durerilor de cap; chinezii il foloseau contra durerilor de dinti si a mahmurelii, iar in Brazilia, Sudan si Papua-Noua Guinee era folosit pentru tratarea artritelor.

Contine peste 470 de compusi identificati

De ce a fost venerat ghimbirul timp de mii de ani in culturi din lumea intreaga, ca planta cea mai profunda dintre plantele vindecatoare? Care este acel ingredient cu gust intepator care a facut ca efectiv milioane de oameni sa-l cultive si sa-l consume pentru nenumarate probleme medicale? Raspunsul este simplu: nimeni nu stie. Si nici nu pare ca inteligenta umana va putea vreodata sa inteleaga pe deplin modul de actiune al ghimbirului. Sigur, veti spune ca trebuie sa fie un ingredient special in ghimbir care sa iasa in evidenta. Va raspundem ca stiinta moderna a studiat aceasta planta timp de decenii si a identificat pana acum peste 470 de constituenti, dintre care unii, la randul lor au constituit subiect a mii de studii stiintifice.

Ghimbirul are, dupa cate se stie la ora actuala, aproape 500 de compusi identificati, multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi.


priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere;
inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice;
echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelorprin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina);
reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice;
are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta;
contine melatonina, care regleaza ritmurile circadiene ale organismului si stimuleaza astfel activitatea corpului si somnul;
in total, planta are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.

Aceasta este maretia plantei si cea mai clara ilustrare a cat de mult difera abordarea traditionala pe baza de plante fata de "moda" de acum a medicamentelor de sinteza. Poate ca ar trebui sa ne amintim cuvintele lui Hipocrate, cel mai vestit medic al lumii occidentale, care a spus ca trebuie ca medicamentul sa ne fie hrana, iar hrana sa ne fie medicament.

User avatar

Re: Sanatate Naturala

Post #2 » by MumiaTM » 14 Jan 2013 11:13

4.Despre nuci...


Nucul creşte, cultivat sau semicultivat aproape pretutindeni în ţara noastră, din câmpie până în zonele de munte, fructele lui sunt folosite în mod curent de populaţie.

Miezul nucilor conţine apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa globulelor (de natura celor din lapte şi ouăSmile, săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotină, colinăSmile, vitaminele C, E, F, P, etc, Valoarea energetică a miezului de nucă este de 560-857 (în medie 700) kcal la 100 g miezul deţine 26-60% din greutatea nucii. Nucile ar trebui sa conţină minimum 45% miez.

Miezul de nucă se consumă proaspăt sau uşor prăjit (în care caz devine mai digerabil). El este utilizat în diferite produse de cofetărie.

Din nucile verzi, înainte de întărirea cojii, se poate prepara dulceaţă.

E foarte important cum păstrăm nucile, într-o cameră aerisită, la întuneric, în strat gros de 15-20 cm (care în primele două săptămâni după recoltare se răscolesc zilnic, pentru a preveni mucegăirea fructelor) sau în saci de pânză de circa 20 kg, feriţi de rozătoare (şobolani, şoareci) şi de veveriţe. Durata păstrării, în condiţii bune, este de 1-1,5 ani; după aceea, miezul începe să râncezească.

În scopuri terapeutice se utilizează miezul nucilor, uleiul de nucă, coaja verde a fructelor şi frunzele.

Miezul de nucă este foarte energetic şi are efect laxativ, îndeosebi când este prăjit uşor şi consumat după un compot de prune sau de mere. Întrucât conţine tocoferol (vitamină E), care contribuie la scăderea conţinutului de sânge şi are o cantitate foarte redusă de hidraţi de carbon, miezul de nucă este admis în regimul diabeticilor. Substanţele grase din miezul de nucă se formează prin transformarea zaharurilor şi de aceea, pe măsură ce ele se acumulează, scade conţinutul miezului în zaharuri. Analizele făcute de Radu F.I. (1964) arată că la începutul lunii august miezul nucilor conţinea 12,1-14,5% zaharuri şi numai 5,4-8,9% substanţe grase.

Uleiul de nucă conţinând peste 50% acid linoleic, este indicat în alimentaţia dietetică pentru prevenirea aterosclerozei. El mai conţine inozitol, vitamină cu rol vital în creşterea părului. Consumat de 50-60 g într-o salată de cartofi, seara, timp de 3 zile, are efect vermifug (combate tenia). De asemenea, acest ulei combate enurezisul (scăparea involuntară şi inconştientă a urinei); se îmbibă o felie de pâine prăjită cu o linguriţă de ulei de nucă şi se consumă în fiecare seară, timp de 15 zile. Uleiul de nucă se mai foloseşte pentru frecţionarea corpului la copiii rahitici, anemici, precum şi în dermatoze (are efect emolient).

Coaja verde a nucilor (mezocarpul) conţine foarte multă vitamină C (1050-3040 mg la 100 g), nucitanin 15-20% şi alte substanţe tanoide, alcaloidul iuglon (C6H12O3), acizi organici (malic, citric), fosfaţi şi oxalaţi de calciu, naftochinon, etc. Are efecte asemănătoare cu ale frunzelor de Nuc.

Frunzele de Nuc conţin tanin complex, ulei volatil, acid galic, inozitol, alfa şi beta hidroinglonă, inglonă, vitamina C, flavone (vitamina P), substanţe minerale, etc.

Infuzia şi decoctul din frunze pot fi folosite pe cale internă şi externă având acţiune astringentă (antidiareicăSmile datorită taninului, uşor hipotensivă, hipoglicemiantă, antialergică şi antiinflamatorie. Mai sunt un dezinfectat urinar şi un antiseptic gastrointestinal. Au, de asemenea, acţiune antisudorifică.

Infuzia de frunze de Nuc, pe cale internă, se foloseşte contra diareelor, enteritelor, infecţiilor şi edemelor renale, în periartrita scapulohumerală (dureri ale umerilor), în diabetul zaharat, în hiperhidroză (transpiraţie excesivăSmile, precum şi în hipogalactie (producere insuficientă de lapte). Această infuzie se prepară dintr-o linguriţă cu frunze mărunţite la 200 ml apă clocotită; se beau două căni pe zi.

Decoctul din frunze de Nuc (extern) – 3 linguri la o cană de 200 ml, se foloseşte ca gargară pentru tratarea stomatitelor (boli inflamatorii ale mucoasei bucale). Acest decoct se mai foloseşte pentru comprese (boli în ochi, psoriazis, eczeme, furunculozăSmile şi băi (în reumatism, scrofuloză, leucoree, transpiraţie excesivă la picioare).

Decoctul de frunze de Nuc (pentru băi) se prepară astfel: se fierb 100 g frunze în 3-4 l apă, timp de 15 minute. Lichidul obţinut se toarnă în apa din cadă, care să aibă o temperatură de 37 grade. Durata unei băi este de 15-20 minute.

Unguent (alifie) pentru răni, din frunze de Nuc. Această alifie se prepară din 15 g frunze mărunţite, care se macerează timp de 7 zile în 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. După macerarea conţinutului, vasul în care se află acest amestec se pune pe baia de apă în fierbere şi se lasă timp de 3 ore la foc încet. Apoi se strecoară lichidul prin tifon sau pânză, i se adaugă 15 g ceară de albine, se mai ţine încă 30 minute pe baia de apă şi apoi se face omogenizarea, după Mocanu Şt. Şi Răducanu D.

Pentru scopuri medicinale, frunzele de Nuc se recoltează în iunie. Se foloseşte numai foliolele frunzelor (fără peţiol), care se usucă la umbră (de preferinţă în podurile acoperite cu tablăSmile, în strat subţire, care se răscoleşte zilnic, pentru a se usca cât mai repede şi a se preveni încingerea şi mucegăirea frunzelor.

În stare proaspătă, frunzele de Nuc sunt mai active decât cele uscate. Având şi proprietăţi repelente, aceste frunze se mai folosesc pentru îndepărtarea muştelor şi a deferiţilor paraziţi ai pielii.

Nucile si alunele sunt fructe oleaginoase, extrem de bogate in lipide. Din fericire, cea mai mare parte a materiei grase pe care o contin este alcatuita din acizi grasi nesaturati. Acestia sunt extrem de benefici pentru sanatate si contribuie la reducerea colesterolului negativ din sange. Asa ca.. profitati de ele! Ca sa nu mai spun ca asta nu e tot. Conform mai multor studii stiintifice, aceste lipide au de asemenea un rol foarte important in prevenirea bolilor cardio-vasculare. Acest lucru este datorat de prezenta in cantitati mari a fibrelor si magneziului, elemente care ajunta in prevenirea acestor boli.

Nucile si alunele contin din abundenta vitmina E si cu toatele stim ca aceasta este esentiala in lupta impotriva imbatranirii premature. Si avem si dovada: daca mancati 25 gr de alune sau nuci, veti acoperi 40%, respectiv 50% din necesitatile voastre cotidiene de vitamina E. Si inca nu au terminat sa va uimeasca, pentru ca aceste fructe contin de asemenea vitamina B, mai multe proteine decat fructele proaspete, potasiu, fier si fosfor.

Vreo contraindicatie?

Trebuie sa fiti atente, daca urmati vreo dieta de slabit stricta. Aceste fructe sunt extrem de calorice si nu va vor da nici o mana de ajutor. Cu toate acestea, intr-o cantitate micuta, va pot fi autorizate. Nu uitati: nici un aliment nu trebuie izgonit din dieta. Tot ce trebuie sa faceti este sa-l mancati in cantitati rezonabile.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nucile si alunele proaspete pot provoca uneori afte. Dar acest lucru se intampla atunci cand sunt incorect curatate. Si mai ales aparitia aftelor depinde de toleranta fiecareia dintre noi.

Nucile proaspete sînt foarte apreciate pentru gustul lor excelent. Pentru a le reda iarna nucilor uscate savoarea celor proaspete, puneţi miezul la muiat 5-6 ore în lapte cald sau nucile în coajă ţineţi-le la înmuiat timp de zece zile în apă rece.

Datorită conţinutului bogat în cupru, nucile sînt indicate în dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism şi artroze, în stări precanceroase şi tuberculoză, în special tuberculoză osoasă şi, de asemenea, la bolnavii de sifilis şi blenoragie.

Constituie un excelent adjuvant în scrofuloză pentru că favorizează drenajul limfei şi al pielii. Această calitate o recomandă în tratamentul adenitelor supurate, în eczeme şi impetigo.

Conţinutul bogat în zinc o recomandă ca tratament adjuvant în astenie, întîrzieri de creştere, tulburări ale sistemului nervos, afecţiuni ale pielii, psoriazis şi impotenţă.

Este importantă ca adjuvant în caz de disfuncţii endocrine, tulburări ale hipofizei şi insuficienţă suprarenală, tulburări de ciclu menstrual şi tulburări de menopauză.

Nucile conţin tanin - de aceea au un efect astringent, folositor în tratamentul diareei. La persoanele constipate, pentru eliminarea materiilor fecale, nucile trebuie ţinute în apă cîteva ore, apoi uscate şi mîncate.

Pentru cei surmenaţi şi slăbiţi (astenici) se recomandă următoarea reţetă energizantă: un pumn de nuci tăiate mărunt, amestecate cu o lingură de miere se mestecă îndelung, după care se bea un pahar de suc de fructe.

Contrar unor afirmaţii vehiculate, nucile nu sînt contraindicate la hepatici, doar că aceştia vor trebui să consume cantităţi mai mici, stabilindu-şi singuri toleranţa personală. În orice caz nu se vor depăşi 100 g pe zi.

Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios datorită conţinutului lor sărac în glucide.

Nucile nu provoacă tulburări şi dificultăţi de digestie dacă sînt corect asociate. Compoziţia meniurilor în care sînt incluse le fac indigeste. Datorită conţinutului lor bogat în grăsimi, felurile de mîncare asociate trebuie să fie uşoare. Ele nu vor fi incluse într-o cină copioasă sau la prînz după un mic dejun foarte bogat. Se combină bine cu crudităţi, verdeţuri, fructe acide şi nu trebuie asociate cu carnea, făinoasele, amidonul, produse de patiserie şi dulciuri. Prin calităţile şi conţinutul lor, nucile pot înlocui carnea, constituind un aliment de bază în hrana vegetarienilor.

Nucile reduc riscul unui infract

Nucul, infloreste in luna mai, frunzele proaspete se aduna in luna iunie, iar fructele coapte in septembrie. Apreciate mai ales in alimentatie, trebuie sa stiti ca nucile contin o multitudine de substante nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu si nelipsitele vitamine A, B, E, si F. Atat sistemul osos, cat si inima dumneavoastra au nevoie de acesti nutrienti foarte importanti. Antioxidantii din miezul fructelor regleaza nivelul colesterolului in sange si totodata si tensiunea arteriala. De aceea, va recomandam sa consumati periodic nuci proaspete, deoarece intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta. Potrivit specialistilor in nutritie, vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.

Coaja, buna pentru stomac

In aceasta perioada, oamenii decojesc nucile verzi si arunca coaja, fara a sti ce rol important are aceasta pentru sanatatea lor. Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste "deranjari" ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.

Coaja verde "alunga" negii

Coaja de nuca verde mai poate fi folosita si pentru a indeparta negii. Timp de o saptamana, zonele in care sunt prezenti negii trebuie sa fie frecate, timp de trei ori pe zi, cu coaja verde in care sunt invelitele nucile. Specialistii spun ca aceasta coaja contine substante care au un efect antiinfectios, precum taninurile si iodul.

Nuca, tratament pentru tuse si infectiile urinare

Nuca este recomandata si persoanelor care sufera de infectii urinare sau care au probleme cu tusa. Miezul de nuca prajit combate infectiile urinare, dar in acelasi timp pot fi folosite si de persoanele anemice sau pentru a scapa de tuse. Daca aveti probleme cu varicele, coaja de nuca verde pusa la macerat poate fi un bun remediu pentru aceste vene inestetice.

Fara stres

Pentru a scapa de durerile de cap si de stres, puteti prepara o pasta din miezurile a zece nuci verzi macinate si o lingura de miere. Ingredientele se amesteca foarte bine, pana devine o pasta, la care se adauga un pahar cu suc natural de fructe. Acest preparat are un efect energizant si combate stresul. Pentru ca efectul sa fie vizibil, trebuie sa urmati acest tratament timp de patru saptamani.


Retete pentru farmacia casei

Va propunem cateva leacuri pe care este bine sa le aveti mereu la indemana, in farmacia casei.

Intarirea organismului: puteti consuma un amestec din cantitati egale de nuci pisate (miezul), stafide si cascaval ras.

Cresterea imunitatii: se amesteca miezul pisat al nucilor cu 300 grame miere de albine si stafide. Se consuma cate o lingurita din amestecul format, inainte de masa, de trei ori pe zi.

Pentru durerile cardiace: nucile se macina, iar faina obtinuta se amesteca cu stafide. In cazul in care suferiti de colita, puteti bea faina obtinuta prin macinare cu apa, insa fara stafide.

Retete culinare

Exista un mod placut de a profita si de a va bucura de fructele toamnei. Dulceata si lichiorul de nuci verzi nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine. Asadar, va propunem cateva retete culinare in care nucile verzi sunt principalul ingredient.

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente: 1 kg zahar, 400 ml apa, o lamaie si 120 nuci verzi

Preparare: Nucile se curate de coaja verde, pana ce raman albe, iar apoi se pun in apa rece. Apa se pune la foc impreuna cu zaharul, pana ce acesta se topeste, adaugati nucile si le lasati la fiert pana totul devine o pasta. Adaugati zeama de lamiee si le puneti in borcane. In aproximativ doua ore, veti putea savura dulceata de nuci verzi.

Lichior de nuci verzi

Ingrediente: 20 nuci verzi, 1 litru alcool, 1,5 litri apa, 400 grame zahar, 2 cuisoare, 2 bucati scortisoara

Preparare: Se taie felii nucile verzi si se pun intr-o damigeana de 3-4 litri. Peste acestea se toarna o parte din alcool impreuna cu apa, se inchide damigeana si se lasa timp de zece zile, agitand zilnic damigeana. Cand preparati lichiorul, nucile macerate se strecoara prin tifon. Intre timp, 50 grame de zahar se caramelizeaza, il stingeti cu apa si adaugati restul de zahar, cuisoare, scortisoara si il tineti pe foc pana fierbe. Se strecoara, se raceste si il adaugati la esenta de nuci, impreuna cu restul de alcool ramas. Lichidul obtinut se pune in sticle si se consuma dupa patru saptamani.

Consumate la sfârşitul mesei, nucile reduc efectele negative ale mâncărurilor grase asupra arterelor

Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia cancerului mamar şi a bolilor de inimă, datorită conţinutului mare de acizi graşi omega-3 şi antioxidanţi, potrivit ultimelor studii realizate în Statele Unite, de către cercetătorii americani. Specialiştii spun că nucile conţin, pe lângă acizii graşi omega-3, şi antioxidanţi şi fitosteroli - substanţe care reduc riscul de apariţie a tumorilor canceroase.

„Este cunoscut faptul că o dietă sănătoasă poate preveni bolile cronice. Am demonstrat că nucile, asociate unei alimentaţii echilibrate - bogată în fructe şi legume -, reduc riscul dezvoltării cancerului la sân”, spune Elaine Hardman, de la Şcoala de medicină a Universităţii Marshall, coordonatoarea studiului.

Potrivit medicilor, cel mai mare risc în apariţia cancerului de sân îl reprezintă vârsta, astfel că 80% dintre maladiile mamare afectează femeile de peste 50 de ani. De aceea, controalele regulate, limitarea consumului de alcool şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice contribuie la reducerea riscurilor de apariţie a cancerului.
User avatar

Pentru domnul N3lutzu!

Post #3 » by MumiaTM » 24 Jan 2013 20:03

Cum sa te ingrasi cu tratamente naturiste


Daca te-ai saturat sa mananci non stop, in cantitati enorme, la orice ora, de cel putin 5 ori pe zi, fara niciun rezultat, mai exista totusi cateva trucuri la care poti apela pentru a te ingrasa. Din fericire, mama natura a pus la dispozitia noastra leacuri pentru orice problema de sanatate, asa ca ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele, mai ales ca ne sunt usor la indemana datorita magazinelor naturiste.

Imposibilitatea de a te ingrasa poate fi cauzata, de cele mai multe ori, de afectiuni cronice digestive, de tuberculoza, hipertiroidie, anemie, cancer etc. Totusi, exista si alte cauze mai putin grave: consumul de droguri sau medicamente psihotrope care impiedica acumularea kilogramelor necesare pentru o greutate normala.

Pentru a remedia aceasta situatie foarte neplacuta, iata ce trebuie sa ai in vedere:

In primul rand consuma cat mai des decocturi sau infuzii realizate din urmatoarele plante: cimbru, scortisoara, frunze de nuc, troscot, sunatoare, coada soricelului, cicoare, floare de maces sau catina. In general, se consuma indulcite cu miere de albine, cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Aceste tratamente contin substante active energizante, minerale si vitamine benefice organismului.

De asemenea, este recomandat consumul unor alimente care ofera corpului grasimile necesare si substantele care faciliteaza asimilarea kilogramelor in plus. Astfel, nucile, smochinele, pepenele galben, bananele, coacazele, caisele si merele sunt esentiale intr-o dieta de ingrasare.

Iata cateva suplimente naturiste care iti vor fi de mare ajutor:

Ghimbirul. Este o planta vitaminizanta si stimulanta pentru intregul organism. Aceasta influenteaza benefic activitatea gastrica si activeaza apetitul.

Tinctura de hrean. Are rol antianemic datorita compozitiei sale bogate in protide, saruri minerale, vitamina A, B si C. Se iau 25 de picaturi de tinctura amestecate intr-un pahar cu apa sau ceai, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Atentie! Acest tratament nu trebuie sa dureze mai mult de o luna deoarece poate provoca iritatii stomacului.

Praful de silur. Este un tratament perfect pentru persoanele care nu reusesc sa se ingrase. Se ia zilnic un varf de cutit de pulbere, cu jumatate de ora inainte de masa.

Decoctul sau pulberea de patrunjel. Patrunjelul in orice forma s-ar consuma are un rol nutritiv foarte important. Se pot bea doua cesti cu decoct zilnic sau se pot lua cate doua varfuri de cutit de pulbere.

Uleiul esential de tarhon. Se gaseste sub forma de capsule si are efecte benefice asupra organismului in sensul ca stimuleaza apetitul alimentar.
User avatar

Re: Sanatate Naturala

Post #4 » by Canguru » 25 Jan 2013 00:28

Tare , intr-un fel . .
Image
Daca lucrurile ar sta alftel , eu nu v-as arata pic de mila !
User avatar





GameForest

The best online Gaming Community!
GameForest is the perfect place for all gamers!
Join our Counter-Strike Source, Counter-Strike Global Offensive and Team Fortress 2 dedicated servers and have a great fun time!

Forum started on 16 Mar 2011 19:37 and in existence for 14 Years, 1 Month and 24 Days
GameForest, WebForest are registered trademarks of IDeSys NetWorks S.R.L., Valve, the Valve logo, Half-Life, the Half-Life logo, the Lambda logo, Steam, the Steam logo, Team Fortress, the Team Fortress logo, Opposing Force, Day of Defeat, the Day of Defeat logo, Counter-Strike, the Counter-Strike logo, Source, the Source logo, and Counter-Strike: Condition Zero are trademarks and/or registered trademarks of Valve Corporation. All other trademarks are property of their respective owners. © GameForest   Powered by IDeSys NetWorks