Alejandro scrie::)) nu sunt in masura sa explic
pur si simplu nu ies

Hmmm.
Hai sa-ti arat cum fac eu si poate undeva in pasii astia gasesti un raspuns...
A. Din House Builder Wizard am ales o cas cu 1 etaj (floors 1 )cu 1 garaj (single) pozitionat in dreapta. Country. (desi nu conteaza ce alegi din wizard pentru ca poti sa modifici ORICE. De la culor si materiale pana la dimensiuni (spre exemplu, grosimea peretelui).
B. La final o sa ai o fereastra care o sa arate cam asa:

- 1.jpg (555.01 KiB) Vizualizat de 91 ori
In stanga sus ai 3 meniuri. Cel standard care apare la orice fereastra (file, view, edit...) si doua din Program. Fiecare otiune are submeniul ei.
Astfel ca la BUILDING ai meniul cu pereti, usi, ferestre, tavan , podea, etc. la INTERIORS ai mobilier, elecrocasnice, electonice, iluminat, etc. Dai click si vezi meniul.
Ca si in printscreenul de mai sus vezi ca fiecarui subeniu ii corespunde un alt sub-submeniu in dreapta imaginii. mai exact 3. Pentru toate este acelasi lucru . primul este obiectul in sine, al 2-lea dimensiunea si al-3-lea mostra.
Asa ca alegand BUILDING - > Walls (1) -> Exterior walls sau interior walls -> 100 sau 150 mm stone wall, spre exemplu, poti atat sa creezi camere in casa, sa delimitezi spatii cat si sa modifici forma casei.
ceva de genul:

- 2.jpg (595.26 KiB) Vizualizat de 92 ori
Si ca sa vezi ce-a iesit mergi la 3d:

- 3.jpg (579.98 KiB) Vizualizat de 96 ori
Poti sa selectezi una din camerele default sau poti plasa tu o camera ORIUNDE.
La final sa vezi 3 d -ul asa :

- 4.jpg (1.25 MiB) Vizualizat de 108 ori
te intorci inapoi la forma de editare/creare whatever cu 2D.
Din nou la meniul BUILDING, in submeniul DOORS. Vei avea in drapta optiuni variate. Usi de exterior, de interior, de garaj, etc.
Alegi modelul si il plasezi cu un simplu click:

- 5.jpg (670.98 KiB) Vizualizat de 95 ori
IN 3d vezi rezultatul:

- 6.jpg (1.37 MiB) Vizualizat de 96 ori
in 2 d poti face si acoperisul.

- 7.jpg (662.5 KiB) Vizualizat de 102 ori

- 8.jpg (1.31 MiB) Vizualizat de 117 ori
Pentru a modifica orice si a vedea rezultatul imadiat, mergi in 3d view si dai dublu click.
Spre exemplu, un perete, il vrei de alta culoare sau alta dimensiune, alta compozitie:

- 9.jpg (1.33 MiB) Vizualizat de 95 ori

- 9b.jpg (1.17 MiB) Vizualizat de 95 ori
Si pentru interior este aceeasi chestie.
Din meniul bulding am pus 3 ferestre mari iar din meniul interior am ales o dining table.
2d si 3d view:

- 9c.jpg (705.75 KiB) Vizualizat de 86 ori

- 9d.jpg (1.31 MiB) Vizualizat de 112 ori
Si nu uita sa dai save.

P.S. camera in 3d view se misca prin ajutorul butoanelor din dreapta jos.