Clatite

Zona libera la discutii. Va rugam sa respectati Regulamentul GameForest.

Moderator: DeeJay

Clatite

Post #1 » by Cristina » 03 Oct 2011 13:25

istoria clatitelor :-B

Suntem obisnuiti sa servim clatitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolata. In lume insa, clatitele sunt considerate aperitive, uneori chiar si fel principal de mancare, in functie de umplutura. Din aceasta cauza au devenit populare in intreaga lume, inca din secolul al XV-lea. De atunci dateaza cea mai veche reteta de clatite, redactata in limba engleza.

DIN LUME.

Pentru prepararea clatitelor, in majoritatea tarilor este folosita faina de grau, insa in Polonia sau Germania se prepara si clatite din cartofi.
De asemenea, in Egipt, Canada sau Statele Unite ale Americii sunt folosite drojdia sau praful de copt, pentru a face clatitele mai pufoase.

In Franta s-a dezvoltat o adevarata industrie a clatitelor, aici existand restaurante specializate, unde se pot consuma aceste preparate cu cele mai diverse si mai sofisticate umpluturi, de la dulceata la fructe de mare. ( @-) )

In Canada si Statele Unite ale Americii, clatitele sunt servite la micul dejun si pot avea diverse umpluturi.

Pentru olandezi, clatitele sunt foarte populare la cina, existand chiar si restaurante specializate care le servesc la masa de seara.

In lume exista si sarbatori ale clatitelor; in Marea Britanie, in "Martea grasa" - Lasata Secului -, se prepara si se mananca in mod traditional clatite.

Si in Romania exista un asemenea festival. In fiecare an, in localitatea Moneasa din judetul Arad are loc un Festival al Clatitelor, unde vizitatorii pot degusta o mare varietate de clatite.

1. Aperitive si Feluri principale
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image

2. Deserturi
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image

:ymsmug: Ii este foame cuiva?

Re: Clatite

Post #2 » by Alejandro » 03 Oct 2011 13:32

Gata ... ma apuc de gatit ... CLATITEEEEE =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ vreau sa fac tot ce e in pozele de la deserturi :D si apoi sa mananc tot :))
Nothing is true, everything is permited!
Image Image

Post #3 » by Bogdan » 03 Oct 2011 13:50

clatiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ ...iar imi fac urat matele p-aici dupa ce am vazut bunaciunile alea de clatite...sunt lesinat :))))
Daca padurar nu esti, nimic nu esti!

Image

Post #4 » by Cristina » 04 Oct 2011 13:00

Castiel wrote:Gata ... ma apuc de gatit ... CLATITEEEEE =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ vreau sa fac tot ce e in pozele de la deserturi :D si apoi sa mananc tot :))

Bogdan wrote:clatiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............ =p~ =p~ =p~ =p~ =p~ ...iar imi fac urat matele p-aici dupa ce am vazut bunaciunile alea de clatite...sunt lesinat :))))

Pai hai sa va mai dau cateva exemple ca poate Castiel vrea sa gatesca mai multe feluri iar Bogdan nu a lesinat inca.
Deci:

1. Aperitive si Feluri principale
- Image
- Image
- Image
- Image

2. Deserturi
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image
- Image

Image

Post #5 » by Alejandro » 04 Oct 2011 15:39

Mai usor Cristina ca nu fac fata :))
Nothing is true, everything is permited!
Image Image

Post #6 » by Cristina » 02 Feb 2012 10:56

Something new...
nom nom nom nom.jpg
nom nom nom nom.jpg (155.21 KiB) Viewed 155 times

Post #7 » by Eseth » 02 Feb 2012 11:56

Ah, am dat de topicul asta iarasi.. la ora la care inca nu am mancat :|

:)) O sa incerc cu mama sa facem ceva din categoria deserturi
stiu sa fac doar clatite cu visine si cu crema in exterior in forma de piramida :) cu urmatoarea ocazie voi pune si niste poze :P
Nusquam est verus. Sulum res est licitus.

Post #8 » by ostil » 02 Feb 2012 15:58

e ... strigator la cer , voi chiar insistati pe subiectul asta ( la mine acasa a devenit subiect tabu )
v'am mai spus si am sa ma repet si aici: mie nu imi plac clatitele cu dulceata de fructe de padure deloc ... la fel si cu alcolu ...
Image

Post #9 » by Bogdan » 02 Feb 2012 18:30

CLATITEEEEEEEEEEEE..... @-) =p~ =p~ =p~ @-)
Daca padurar nu esti, nimic nu esti!

Image

Post #10 » by zNk » 02 Feb 2012 22:44

O mai gad. :|
E de aur tacerea , deaia tac multi , mie nu-mi place auru' deaia nu ma plac multi...!

Next

GameForest

The best online Gaming Community!
GameForest is the perfect place for all gamers!
Join our Counter-Strike Source, Counter-Strike Global Offensive and Team Fortress 2 dedicated servers and have a great fun time!

Forum started on 16 Mar 2011 19:37 and in existence for 14 Years, 1 Month and 24 Days
GameForest, WebForest are registered trademarks of IDeSys NetWorks S.R.L., Valve, the Valve logo, Half-Life, the Half-Life logo, the Lambda logo, Steam, the Steam logo, Team Fortress, the Team Fortress logo, Opposing Force, Day of Defeat, the Day of Defeat logo, Counter-Strike, the Counter-Strike logo, Source, the Source logo, and Counter-Strike: Condition Zero are trademarks and/or registered trademarks of Valve Corporation. All other trademarks are property of their respective owners. © GameForest   Powered by IDeSys NetWorks