
1. 11 sfaturi de infrumusetare in timpul iernii
Iarna ai nevoie de o ingrijire speciala a tenului, pentru a-ti pastra frumusetea chiar si atunci cand e ingrozitor de frig. Afla cateva modalitati care te vor ajuta sa treci cu bine prin sezonul rece, fara a avea nevoie de vizite frecvente la salonul de cosmetica.
1 Foloseste un demachiant cu textura cremoasa
Demachiantul ia cu el doar impuritatile si machiajul, dar in acelasi timp poate usca pielea, mai ales in timpul iernii. Daca in general folosesti un demachiant gel, incearca unul cremos in aceasta perioada, pentru a asigura hidratarea pielii.
2. Mascheaza-ti problemele
Chiar daca in general ai tenul gras, vremea rece contribuie la uscarea pielii. Foloseste sapatamanal sau de doua ori pe saptamana o masca puternic hidratanta.
3. Cauta un umidificator
Daca iti simti pielea uscata chiar si cand esti in casa, e posibil sa ai nevoie de un umidificator. Cauta unul portabil pe net si incearca sa-i schimbi frecvent filtrul, ca sa nu ajunga s aimprastie bacterii.
4. Ai grija sa nu incalzesti prea mult incaperea in care stai
Daca incalzesti casa mult prea tare, pielea ta se va usca in exces. Incearca mai multe niveluri de caldura, ca sa o gasesti pe cea optima atat pentru tine, cat si pentru tenul tau.
5. Instrumentele de incalzire pot dauna hidratarii
Renunta la paturi electrice si alege mai degraba bidoane speciale pentru incalzire.
6. Foloseste lotiune hidratanta pentru corp dupa fiecare dus
Dupa ce clatesti sapunul sau gelul de dus, foloseste o lotiune hidratanta pentru corp. Poate fi o formula ultra-strong, cum sunt untul de corp sau uleiurile pentru bebelus. Daca preferi produsele naturiste, poti incerca ulei de masline, de argan sau de migdale.
7. Nu-ti face dusuri prea fierbinti
E drept ca iarna iti dauo senzatie placuta, insa dar usuca rau de tot pielea. Incearca sa folosesti apa calda, nu fierbinte, si incalzeste-te mai bine prin masajul sarguincios prin care iti aplici crema hidratanta pe corp.
8. Nu abuza de alcool
Evita produsele de ingrijire care contin alcool, chiar si pentru par. E drept ca improspateaza, insa nu sunt potrivite in acest sezon.
9. Nu-ti usca parul cu phoenul
Daca ai parul uscat, cu varfurile despicate, incearca sa rezisti tentatiei de a-l usca rapid. Lasa-l sa se usuce natural, folosind un prosop pufos. Daca nu reusesti, foloseste-l macar mai putin decat de obicei, dupa ce ai stat macar o jumatate de ora cu prosopul.
10. Hidrateaza-te profund
Foloseste crema de fata dimineata si aplic-o din nou la pranz daca simti nevoia. Bea mai multa apa decat de obicei, pentru a-ti hidrata corpul si din interior. Mainile, picioarele, coatele si genunchii pot avea nevoie de extr-hidratatre, asa ca poti folosi pentru aceste zone produse ce contin unt de shea, lanolina, uleiuri minerale sau glicerina. Ideal e ca seara sa folsoesti creme speciale pentru maini si picioare, apoi sa-ti pui sosete si manusi cat timp dormi.
11. Ai grija de buze
Buzele crapate pot fi o problema iarna. Daca te lingi pe buze, saliva o sa le ususce si mai rau. Foloseste un balsam de buze cu SPF, de preferat unul cu substante antiseptice, ca sa si tratezi problema. Ideale sunt produsele cu aloe si vitamina E.
2. 12 retete naturale de frumusete
1. Lapte demachiant cu miere (pentru toate tipurile de piele)
Amestecati 1 lingura de miere cu 20 cl de apa<!--topnews--> minerala si 20 cl de lapte semi-degresat. Utilizati acest lapte pentru a va curata tenul seara, inainte de culcare.
2. Masca pentru ten uscat, cu ulei de migdale dulci
Striviti o piersica si amestecati acest „piure“ cu un galbenus de ou. Adaugati o lingura de ulei de migdale dulci. Aplicati acest preparat pe fata si lasati-l sa actioneze cca 10 minute. Clatiti apoi cu apa calduta din abundenta.
3. Masca „mana buna“, cu struguri
Amestecati un albus de ou, batut spuma, cu sucul unei jumatati de lamai si o lingura de suc de struguri. Aplicati acest preparat pe fata si lasati-l sa actioneze cca 20 de minute. Apoi, clatiti cu multa apa.
4. Apa de roze stimulanta
Intr-un sfert de litru de apa de izvor clocotita adaugati un „pumn“ de petale de trandafiri uscate. Lasati-le sa infuzeze timp de 30 de minute, apoi filtrati preparatul.
5. Lotiune tonica din citrice
Alegeti o lamaie si o portocala. Decojiti-le si taiati cojile fin. Puneti-le într-un sfert de litru de apa de izvor si lasati-le acolo timp de cateva ore. Utilizati aceasta lotiune dimineata, pentru a va curata fata.
6. Gomaj cu zahar pentru pielea uscata a mainilor
Luati putin zahar în causul palmelor si o lingura de ulei de migdale dulci. Frecati-va bine mainile cu acest preparat si apoi clatiti-le cu apa calduta.
7. Gomaj cu ananas pentru ten gras
Amestecati o lingura de apa de izvor cu 1 lingura de faina de porumb si 1 lingura de ananas strivit. Aplicati aceasta pasta pe fata, efectuand miscari circulare si evitand zona de contur a ochilor. Clatiti cu apa calduta.
8. Compresii cu musetel pentru ochi încercanati
Lasati sa infuzeze, cateva ore, un buchetel de flori de musetel într-un sfert de litru de apa. Îmbibati cu aceasta lotiune un servetel din bumbac si aplicati-l, timp de cateva minute, pe ochi.
9. Masca antipeliculara cu urzica
Mixati o „mana“ de urzici cu 2 linguri de ulei de masline. Aplicati acest amestec pe pielea capului (evitand sa-l intindeti de-a lungul parului) si lasati-l sa actioneze timp de un sfert de ora, apoi clatiti din abundenta cu apa calda.
10. Baie calmanta cu lavanda
Varsati o ceasca cu lavanda într-un vas cu apa clocotita. Acoperiti si lasati sa infuzeze timp de 15 minute. Filtrati acest preparat si varsati-l în apa de baie.
11. Ulei întaritor pentru sani
Puneti într-un flacon 20 cl de ulei de migdale dulci si cateva paharute planta proaspata. Închideti flaconul. Lasati la macerat timp de o saptamana si apoi filtrati. Masati-va sanii cu aceasta lotiune.
12. Gomaj cu fructe exotice pentru corp
Mixati un kiwi cu o lingura de miere lichida si un varf de sare fina. Masati-va corpul cu aceasta pasta, de jos în sus, efectuand miscari circulare.
TOATE 100% naturale
Atentie: cele mai multe dintre aceste preparate nu se pastreaza la frigider decat cateva zile. Doar preparatele pe baza de apa si de plante sau flori pot fi conservate timp de mai multe saptamani.
Mic lexic
Decoctul: se obtine prin fierberea plantelor selectionate timp de 15-20 de minute si apoi prin filtrarea preparatului.
Macerarea: se obtine lasand plantele la macerat într-un lichid (otet, ulei etc.), timp de cateva zile înainte de a se filtra.