Dictatura internetului

Zona libera la discutii. Va rugam sa respectati Regulamentul GameForest.

Moderator: DeeJay

Dictatura internetului

Mesaj #1 » de Cristina » 31 Ian 2012 12:11

Ce-i mai rau decat SOPA si PIPA?

ACTA1.jpg
ACTA1.jpg (52.29 KiB) Vizualizat de 246 ori

ACTA!

SOPA – Stop Online Piracy Act (Legea Opriţi Pirateria Online)
PIPA – Protect IP Act (Legea pentru Protecţia IP-ului)
ACTA – The Anti-Counterfeiting Trade Agreement (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere)

Sau, cam asta se intampla cand multi oameni se plictisesc teribil si nu au ce face...

Niște inteligenți cu buzunarele umplute de șpagă de la producătorii de muzică, filme sau alt fel de conținut s-au dus tiptil în Japonia și au votat ieri ACTA. Asta e un fel de SOPA și PIPA la un loc. Documentul include o clauză de obligare a furnizorilor de servicii internet să ofere informații despre suspecții de încălcare a copyright-ului fără mandat judecătoresc, facilitînd astfel industriei de muzică & film intentarea de procese și suspendarea siturilor necomerciale de distribuție de conținut. Adică, există riscul ca ascultând online un radio (de exemplu BBC Two) care difuzează o piesă muzicală pe care producătorii nu vor s-o distribuie și în țara în care ești când asculți să te trezești cu unii că te iau pe sus și te bagă la răcoare, fără mandat, fără proces! Iar ISPiștii vor fi niște pârâcioși, ei trebuind să toarne despre siteurile pe care le vizitezi și orice altă informație pe care o accesezi sau distribui.

Adio intimitate online! Adio informații de genul tips&tricks-urilor. Sau alt exemplu: o filmare proprie cu membrii familiei în care se aude vreo piesă muzicală, dar nu neapărat pusă la montaj, ca fundal sonor ci care se aude pur și simplu în spațiul în care s-a filmat, și te poți trezi cu șmecherii la ușă. În curând nici nu o să mai poți îngâna vreun cântec preferat că se va chema distribuție de conținut neautorizată.

Vreti sa puneti o poza cu "cineva anume" in timp ce bea o doza de Coca-Cola.Pentru acest lucru , Coca Cola va poate da in judecata si amenda in functie de prejudiciile aduse de poza dumneavoastra firmei.

Vreti sa faceti un filmulet pe youtube despre cum coruptia din statul dumneavoastra a atins cote alarmante, si pentru aceasta , folositi o anumita melodie,sau folositi anumite semne comerciale.Din nou , sunteti vizati pentru un atac in instanta.Sa spunem ca ati folosit o melodie de Louis Armstrong , si videoclipul vostru a obtinut 300.000 de privitori.O medie sau o suma generala ar fi 300.000$.Cu aceasta suma o sa fiti amendati de catre A.C.T.A sau Casa de discuri ce-a semnat acea melodie.

Legea se refera la TOATE produsele contrafacute, incepand cu medicamentele, hainele,mancarea, pana ajungi la muzica, jocuri si filme. Ori daca sunt scoase de pe piata,practic li se da toata puterea economica acestor corporatii care fac produsele. I se davoie Internet Providerului tau sa-ti monitorizeze toate activitatile, toate site-urile pecare le vizitezi, toate emailurile pe care le trimiti.

Legea asta este de fapt un monopol al pietii la nivel global cu sanctiuni foarte dure, deghizata sub masca "anti-pirateriei". Ca sa nu mai spun de faptul ca legea a fost facuta si propusa de catre un grup de oameni care nu este ales democratic. Iar cele 22 de tari ale EU au semnat-o in Japonia, in secret...... In Secret .. IN SECRET!
ACTA ne va impune o dictatura a internetului...
ACTA va va obliga ISP-urile să verifice ORICE informație trece prin serverle lor ca să se asigure că nu sunt transmise date cu drepturi de autor. Dacă li se pare că ceva nu e în regulă îți vor bloca accesul la internet.
Da. Mailurile tale și discuțiile pe chat vor fi monitorizate la tot pasul. . .

no-acta-sopa-pipa.png
no-acta-sopa-pipa.png (6.7 KiB) Vizualizat de 218 ori

P.S. European map of the planned protests against the ACTA - February 2012

Re: Dictatura internetului

Mesaj #2 » de Wild Cats » 31 Ian 2012 13:47

Nu va faceti griji ... suntem prea multi pentru puscariile lor :) si in plus Anonymous (un grup de hackeri) in momentul de fata ataca site'urile guvernelor ( site'ul guvernului francez deja e cazut ) si in plus au avertizat ca o sa atace si la noi .
Imagine
Imagine
Imagine
It's not who I am underneath, but what I *do* that defines me.

Mesaj #3 » de TuraVuraSRL » 31 Ian 2012 15:46

Wild Cats: 1. daca nu incapem in puscarie, ajungem undeva mai rau... sau poate cateva parti din noi
2. Anonymous NU, repet, NU ESTE un GRUP! Masca si numele de Anonymous (Anonimus) este o idee, un simbol. Invata si tu din ce am zis eu, si cauta mai mult.
Sunt ca o albina lucratoare. Te iei de mine sau de mierea mea, te intzep! T_T

Mesaj #4 » de Cristina » 31 Ian 2012 16:06

Wild Cats scrie:.... in plus Anonymous (un grup de hackeri) ...

Grup de hackeri? NO WAY!!!!

Ai inteles gresit. Anonymous sunt internet userii nu hackerii.

"Anonymous represents the concept of many online community users simultaneously existing as an anarchic, digitized global brain. It is also generally considered to be a blanket term for members of certain Internet subcultures, a way to refer to the actions of people in an environment where their actual identities are not known."

TuraVuraSRL scrie:... 2. Anonymous NU, repet, NU ESTE un GRUP! ....

Este o grupare. :))

P.S. Deja au inceput sa vada si partea amuzanta:
transfer fisiere_V2_0.jpg
transfer fisiere_V2_0.jpg (67.79000000000001 KiB) Vizualizat de 234 ori

8-|

Mesaj #5 » de DeeJay » 31 Ian 2012 17:54

sper sa nu ajungem inapoi cu 10-12 ani cand faceam retele prin intermediul liniilor de telefon ca sa jucam un joc in retea sau ca sa transferam fisiere..
I spin this!
My PC: I7 3770, 16G Ram, GTX 980, SSD 180GB

Mesaj #6 » de Wild Cats » 01 Feb 2012 10:56

Informatiile care le am nu vin de pe nu stiu ce site sau wikipedia ... si in cea ce priveste "grupul" este fondat de niste oameni daca nu sunt "hackeri" care va ofera jocurile gratis pe net ...
Nu credeti chiar tot ce e pe net ca se sterg repede informatiile reale si apar minciunile ;)

Mesaj #7 » de TuraVuraSRL » 01 Feb 2012 21:49

Voi de unde DRACU (da, DRACU, imi permit sa fol. limbajul) stiti cine sunt Anonymous sau ce sunt? Ce nu intelegeti prin cuvantul 'SIMBOL' sau 'IDEI'? Un anonim nu este nimic decat idei si fapte, atat.

Nu este "CUTARE SI CUTARICA MEMBRU AL ANONYMOUS", ci toti oamenii cu acelasi scop si interese. Cum striga multi pe strada: "We are the 99%". Astia sunt Anonymous, 99% din poporul lumii.
Sunt ca o albina lucratoare. Te iei de mine sau de mierea mea, te intzep! T_T

Mesaj #8 » de Cristina » 01 Feb 2012 22:27

Cred ca nu ati inteles scopul topicului.
ACTA, oameni buni ACTA e problema si aia am vrut a se discuta.

8-|

Mesaj #9 » de Eseth » 01 Feb 2012 22:46

In mare parte, Internetul este folosit pentru schimbul simplu si, in majoritatea cazurilor, gratuit de informatii si fisiere (indiferent de continut) dintre 2 sau mai multi utilizatori, adica este asigurata libertatea schimbului de informatii. Persoanele care se ocupa de producerea acelorasi filme, cantece, jocuri, programe etc. niciodata nu se vor trezi cu buzunarele si frigiderele goale ca oamenii raspandesc gratuit unul altuia acele filme sau jocuri pentru ca se gasesc companii/organizatii care isi pot permite procurarea acestora astfel aducand venit producatorilor. Aceasta lege este indreptata mai mult impotriva utilizatorilor simpli care unii din ei nu-si pot permite procurarea datelor virtuale in favoarea procurarii lucrurilor de care intr-adevar au nevoie. In caz ca se va adopta aceasta lege, libertatea schimbului de informatii/date dintre utilizatori se va pierde si ne vom intoarce inapoi in timpurile cand spre exemplu cineva si-a cumparat un vinil si altii vin la el sa-l copie ca sa poata asculta si ei melodiile sau sa imprumute unu altuia.
Nusquam est verus. Sulum res est licitus.

Mesaj #10 » de Wild Cats » 01 Feb 2012 23:31

@TuraVuraSRL nu ma mai contrazic cu tine .... asa cum zici tu e corect ok ?
PS: ACTA NU VA REZISTA

Următorul

GameForest

Cea mai tare Comunitate online dedicata jocurilor!
GameForest este un loc perfect pentru toti cei care se bucura de jocuri pe internet!
Va invitam pe serverele noastre de Counter-Strike Source, Counter-Strike Global Offensive si Team Fortress 2!

Aceasta comunitate exista din 16 Mar 2011 19:37 si este online de 14 Ani, 1 Luna si 24 Zile
GameForest, WebForest are registered trademarks of IDeSys NetWorks S.R.L., Valve, the Valve logo, Half-Life, the Half-Life logo, the Lambda logo, Steam, the Steam logo, Team Fortress, the Team Fortress logo, Opposing Force, Day of Defeat, the Day of Defeat logo, Counter-Strike, the Counter-Strike logo, Source, the Source logo, and Counter-Strike: Condition Zero are trademarks and/or registered trademarks of Valve Corporation. All other trademarks are property of their respective owners. © GameForest   Powered by IDeSys NetWorks