Regulament general GameForest

Reguli generale ale comunitatii GameForest!

Moderator: DeeJay

Regulament general GameForest

Mesaj #1 » de DeeJay » 30 Mar 2011 08:49

1. Reguli Generale

Regulile acestui forum trebuie respectate de catre toti membrii incepand din momentul in care isi creeaza un cont aici. Incalcarea regulilor prezente aici duce la sanctiuni, de la avertisment, la blocarea accesului pentru o perioada determinata, nedeterminata sau chiar la dezactivarea contului. Pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi nu este necesara inregistrarea. Inregistrarea pe acest forum este necesara pentru a putea raspunde la mesaje, a putea urca sau descarca fisiere sau de a avea dreptul de a deschide noi topicuri.Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de GameForest, administratorii forumului rezervandu-si dreptul de a-si selecta utilizatorii. La inregistrarea pe acest site trebuie sa aveti in vedere ca un cont nu poate fi sters de administratori sau detinator, la cererea detinatorului sau din diverse motive. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor GameForest sa dea avertismente sau sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza pe perioada determinata sau nedeterminata. Acumularea a 5 avertismente duce la banarea utilizatorului timp de minimum 7 zile. Fiecare avertisment expira dupa 30 de zile. Orice utilizator de pe acest site poate cere schimbare de nume (username) o singura data, exceptie facand utilizatorii din grupul GOLD care pot cere schimbare de nume la fiecare donatie (ex. ai donat de 2 ori ai dreptul la 2 schimbari de nume). Cererile de schimbare de nume (change username) se vor face in categoria Modificare nume utilizator (Change username).


2. Activitati interzise

Pe forumul GameForest urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

- crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori / administratori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 30 de zile a contului principal.

- postarea de linkuri spre site-uri de jocuri in scopul strangerii de voturi sau a adunarii de puncte.

- semnaturile ce contin link-uri spre site-uri dubioase si/sau imagini animate mari si intr-un numar mare, care incarca forumul. Administratorii si Moderatorii isi rezerva dreptul de a modifica semnatura membrilor fara preaviz sau motivarea actiunilor, in cazul in care aceasta incalca prezentul Regulament. In caz de recidiva cel in cauza va pierde total dreptul de semnatura pe forum!

- atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate in mesaje si nu a persoanelor care le-au postat.

- postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. GameForest nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

- postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi.

- postarea aceluiasi mesaj, postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood") sau postarea de mesaje consecutive in acelasi topic (folositi butonul edit pentru a scrie ce mai aveati de scris!) - (puteti sa scrieti cate mesaje consecutive doriti in acelasi topic - ele vor fi unite automat de sistemul forumului!)

- postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii / Administratorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

- scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc.

- folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor.

- postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului GameForest in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" (gen adrese web, etc).

- folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata).

- folosirea de proxy-uri anonime.

- trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

- colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului. GameForest isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, GameForest isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul GameForest sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.


3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului GameForest:

- sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar GameForest putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

- sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti?"... etc.

- sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect.

- daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului.

- sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un topic nou.

- sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple".

- sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi formularul de contact de pe site.

- sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Pls Help", "Ajutooor").

- sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul GameForest ; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.


4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii au urmatoarele obligatii:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul

- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul

- sa explice atunci cand este necesar (prin e-mail) de ce a sters posturile unui user

- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)


Moderatorii au urmatoarele drepturi:

- sa stearga orice post considerat offtopic

- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.

- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)

- sa avertizeze intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza

- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial


5. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului http://www.gameforest.ro, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002, GameForest nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine GameForest, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, GameForest nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul in timp real al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.


6. Reguli pentru folosirea mesajelor private ( PM - private message )

Mesajele private vor fi folosite pentru discutii cu caracter personal, care nu sunt supuse interesului general si pentru care nu exista un subiect deschis pe forum; pentru orice comunicare, sfat, cerere care nu e direct legata de subiectul mesajelor publicate. Curatati cutia de mesaje periodic.

Se interzice:

1.Continuarea certurilor de pe forum in mesageria privata se pedepseste cu retragerea dreptului de a trimite mesaje si, in functie de gravitate, cu avertisment sau direct suspendarea contului.

2.Trimiterea de mesaje private cu scopul de a face SPAM sau publicitate este strict interzisa si penalizata drastic! Utilizatorii care primesc acest gen de mesaje sunt rugati sa contacteze un membru al staff-ului [administrator sau moderator].

3.Hartuirea prin mesaje private se pedepseste cu retragerea dreptului de a trimite mesaje si, in functie de gravitate, cu avertisment sau direct suspendarea contului.Daca primiti mesaje de publicitate, pornografie sau insulte prin Mesaje Private, trebuie sa trimiteti o copie a mesajului si de username-ul persoanei expeditoare. Nu uitati ca pentru a evita primirea repetata de mesaje nedorite, puteti bloca un anumit username astfel incat sa nu mai primiti mesaje de la acesta. Deschiderea unui topic pentru o astfel de problema este inutila deoarece nu veti face decat sa creati conflicte intre dumneavoastra si persoana care v-a trimis mesajul.


7. Reclamatii

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul GameForest, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001. Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.


Nici un membru al forumului nu poate aduce ca scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui.


GameForest are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului. Recomandam utilizatorilor sa citeasca periodic acest regulament pentru a lua la cunostinta ultimele actualizari ale acestuia.

Pentru regulamentul serverelor XB va rugam sa urmariti sectiunea: Regulament Servere XBMultumim,
Conducerea GameForest
I spin this!
My PC: I7 3770, 16G Ram, GTX 980, SSD 180GB

Avatar utilizator

Re: Regulament general GameForest

Mesaj #2 » de DeeJay » 10 Ian 2015 00:10

Fiecare vot se va face intr-un topic separat, cu data limita de votare.
Este interzisa redeschiderea unui vot, din orice motiv!
I spin this!
My PC: I7 3770, 16G Ram, GTX 980, SSD 180GB
Avatar utilizator

GameForest

Cea mai tare Comunitate online dedicata jocurilor!
GameForest este un loc perfect pentru toti cei care se bucura de jocuri pe internet!
Va invitam pe serverele noastre de Counter-Strike Source, Counter-Strike Global Offensive si Team Fortress 2!

Aceasta comunitate exista din 16 Mar 2011 19:37 si este online de 8 Ani, 3 Luni si 7 Zile
GameForest, WebForest are registered trademarks of IDeSys NetWorks S.R.L., Valve, the Valve logo, Half-Life, the Half-Life logo, the Lambda logo, Steam, the Steam logo, Team Fortress, the Team Fortress logo, Opposing Force, Day of Defeat, the Day of Defeat logo, Counter-Strike, the Counter-Strike logo, Source, the Source logo, and Counter-Strike: Condition Zero are trademarks and/or registered trademarks of Valve Corporation. All other trademarks are property of their respective owners. © GameForest   Powered by IDeSys NetWorks