Pentru cei care au in System log pe windows erorile
An error was detected on device \Device\Harddisk1\DR1 during a paging operation
The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur
ca sa rezolvati aceasta problema trebuie schimbat driverul de la ahci in windows.
Pas1: deschideti regedit si mergeti la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci si in panoul din dreapta aveti o cheie cu numele Start dati click dreapta pe ea si modify si daca nu are valoare 0 stergeti ce scrie acolo (la mine scria 3 pe Win 7) si scrieti 0 apoi ok si inchideti regedit
Pas2: restart la PC
Pas3: descarcati si dezarhivati fisierul atasat in acest mesaj
Pas4: mergeti in device manager si la Storage Controllers dati click dreapta pe cel care scrie Intel AHCI sau Raid sau Generic AHCI/SATA Controller apoi Update driver software, Browse local computer si mergeti in folderul unde ati extras la Pas3 in Drivers\f6flpy-x86 (sau f6flpy-x64 pentru cei care au Win pe 64biti) selectati iaStorAC.inf si va va da o lista cu un controller compatibil Intel Desktop/Workstastion/Server Express Chipset SATA RAID Controller dati click pe el ok si mergeti cu instalarea pana la capat, apoi dati restart la PC (va cere dupa instalare)
Pas5: Dupa restart windowsul va va arata ca instaleaza ceva, lasati-l sa termine si apoi va cere iar restart
Pas6: Mergeti in device manager si verificati ca apare la Storage Controllers noul driver Intel Desktop/Workstastion/Server Express Chipset SATA
Pas7: Daca totul a mers bine ar trebui sa nu mai aveti acele warninguri in log legate de disk.
\ post actualizat: 26.01.2013 | 10:18 am (zonă timp forum=GMT+2) /
La mine problemele de mai sus au inceput acum cateva zile cand am observat ca Windowsul are tendinta ca din cand in cand sa inghete ( freeze ) timp de 1-2 sec si uitandu-ma in event viewer am observat acele Warninguri/Erori, aseara am stat si am facut modificari dezactivat/activat TRIM, dezactivat/activat write cache si nimic tot apareau acele probleme, si m-am enervat am luat ultimul driver disponibil la intel pe site legat de ahci si l-am incarcat folosind ce v-am scris anterior si pac pac totu merge brici fara freezeups fara erori etc.